VINNARNA I SWEDEN GREEN BUILDING AWARDS

FYRA AV VINNARNA I SWEDEN GREEN BUILDING AWARDS ANVÄNDER LÖSNINGAR FRÅN KONE

Sustainability green leaf

Till KONE pressmeddelande

KONE levererar framtidens hissar och rulltrappor till fyra av vinnarna i Sweden Green Building Councils tävling Sweden Green Building Awards. Företaget har varit ansvariga för utbyte av hissar i Sergelhuset i Stockholm samt för att installera helt nya lösningar i Masthuggskajen i Göteborg, nya tunnelbanan till Barkarby i Stockholm och Foajén i Malmö.

Sweden Green Building Awards är ett årligt pris som ges till de bästa exemplen på hållbart samhällsbyggande i Sverige. I årets tävling har KONE varit involverade i fyra vinnande projekt. Sergelhuset i centrala Stockholm vann priset Årets LEED-byggnad/projekt. I det projektet har KONE bytt ut ett 20-tal gamla hissar till nya energieffektiva MonoSpace-lösningar. Till vinnaren av priset Årets Citylab-projekt, Masthuggskajen i Göteborg, ska KONE leverera flertalet energieffektiva och hållbara People Flow-lösningar. Den blåa tunnelbanelinjen till Barkarby vann Årets utmärkelse i hållbar infrastruktur och till det projektet ska KONE leverera totalt 20 rulltrappor. Till årets BREEAM-byggnad, Foajén i Malmö, har KONE levererat och installerat MonoSpace-hissar.

– För oss på KONE är det både roligt och viktigt att vara involverade i projekt som vinner priser för sitt hållbarhetsarbete. Vi är verksamma i en bransch och sektor som gör stora framgångar i att bygga mer hållbart. För KONE innebär miljöansvar att förse våra kunder med innovativa och miljöeffektiva lösningar, i kombination med att minska vår verksamhets miljöpåverkan, kommenterar Rasmus Anjert, affärsområdeschef för Nya utrustningar, KONE Skandinavien.

Läs mer om vinnarna i Sweden Green Building Awards här>>