KONE utrustar fas ett av tunnelbanelinje 16 i Xian, Kina

KONE Corporation, press release, September 28, 2022 

KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappsindustrin, har vunnit en order på att leverera en svit av People Flow®-lösningar, inklusive 40 hissar och 104 rulltrappor, för en ny tunnelbanelinje i Xian, Kina

Den första fasen av Xian Metro Line 16, som ligger i Fengdong New Town i Xixian New District, är 15 km lång, med nio tunnelbanestationer. Det finns olika populära destinationer längs tunnelbanelinjen, såsom historiska platser och parker, vilket gör det till en avgörande utveckling för stadens transportnät.

KONEs leverans inkluderar 26 KONE MonoSpace®-hissar, 14 MiniSpace™-hissar och 104 KONE TransitMaster™-rulltrappor. I kontraktet ingår dessutom tvåårig standardunderhållsservice.

”Vi är mycket stolta över att leverera våra lösningar till en tunnelbanelinje 16, som spelar en viktig roll i stadsutvecklingen i regionen, vilket ger bekvämlighet och integration till transportnätverket”, säger William B. Johnson, KONEs verkställande vicepresident i Greater China. ”Vi arbetar med våra kunder och vill hjälpa till att skapa ett säkert och smidigt personflöde, och vi ser fram emot att tillföra värde till denna tunnelbanelinje.”

Byggnaden utvecklas av Xixian New Area Rail Transit Investment and Construction Co. Ltd., Entreprenören är Shaanxi Construction Engineering Installation Group Co. Ltd, och de ledande arkitekterna är China Railway First Survey och Design Institute Group Co., Ltd.

Projektet beräknas vara helt klart i mars 2023.