KONE kommer att utrusta fas två av tunnelbanelinje 10 i Chongqing, Kina

KONE Corporation, press release, November 23, 2022

KONE har vunnit en order på att leverera en svit av People Flow®-lösningar, inklusive 28 KONE-hissar och 228 KONE-rulltrappor, för en tunnelbanelinje i Chongqing, Kina.

Fas två av Chongqings tunnelbanelinje 10 har en total längd på nästan 10 kilometer, med start från Liyuchi Station och slutar vid Lanhua Road. Det finns åtta stationer, sju tunnelbanestationer och en förhöjd station, inklusive fyra transferstationer. Linjen passerar genom Jiangbei-distriktet, Yuzhong-distriktet och Nan’an-distriktet.

KONEs leverans inkluderar 18 KONE MonoSpace®-hissar, 10 MiniSpace™-hissar och 228 KONE TransitMaster™-rulltrappor. I kontraktet ingår även två års standardunderhåll.

”Vi är glada över att kunna leverera våra lösningar för att förbättra flödet av stadslivet i Chongqing och hjälpa till att göra tunnelbaneresor säkrare och smidigare”, säger Joe Bao, KONEs verkställande vicepresident i Greater China.

Byggnaden utvecklas av Chongqing Rail Transit (Group) Co. Ltd, entreprenören är Chongqing Monorail Engineering Co. Ltd och de ledande arkitekterna är Beijing Urban Construction Design and Research Institute Co. Ltd.

Projektet beräknas vara helt klart i juni 2023. KONE bokade ordern under tredje kvartalet 2022