KONE LEVERERAR HISSAR TILL HOTELL DRAKEN I GÖTEBORG

Hotell Draken

KONE LEVERERAR HISSAR TILL HOTELL DRAKEN I GÖTEBORG

Länk till KONE pressmeddelande publicerat 10-15-2020

År 2023 öppnar Clarion Hotel dörrarna till sitt nya hotell bredvid den ikoniska biografen Draken i Göteborg. I den 34 våningar höga byggnaden kommer det rymmas hela 474 hotellrum, restauranger, konferenslokaler och träningsmöjligheter – allt med fantastisk utsikt över staden och hamninloppet. KONE har tagit hem en order gällande leverans och installation av 14 hissar till Hotell Draken.

KONE har fått det prestigefulla uppdraget att leverera och installera 14 hissar som förbinder de 34 våningsplanen. Beställare är K21 som är ansvarig byggare av Hotell Draken.

– Visionen är att skapa ett storslaget hotell- och eventpalats och det kräver innovativa lösningar. För oss är det viktigt med en trygg partner som levererar moderna och högkvalitativa produkter. KONE har lång erfarenhet inom området och har tidigare levererat lösningar till andra stora projekt, säger Magnus Fhager, Projektchef hos K21.

Hotellet kommer att utrustas med bland annat tio KONE Mini Space hissar som säkerställer ett smidigt personflöde mellan byggnadens våningsplan i en hastighet av upp till 5 meter per sekund.

– Vi är glada och stolta över att vara en del i att utveckla personflödet i detta nya landmärke som byggs i en expansiv del av Göteborg och skapar en del av den nya centrala stadsbilden. Partnerskapet med K21 innebär för oss att vi får vara en del i ännu ett prestigeprojekt, säger Fredrik Hellström, Regionchef Syd/Väst på KONE.

Hotellet är beläget strax vid Järntorget i centrala Göteborg där 1200 bostäder och upp till 6 000 arbetsplatser ska byggas under de kommande åren. Nästan hälften av de nybyggda ytorna kommer att bestå av butiker, restauranger, kontor och lokaler för kultur och liknande verksamheter. Höjden på över 100 meter kommer att ge en imponerande utsikt över staden och hamninloppet.

Hotell Draken får totalt 474 hotellrum och 18 konferenslokaler. Arkitekt är Erséus Arkitekter och Balder är fastighetsägare.