Höstträff i KONEs nya lokaler i Årsta

Hasse Eriksson hälsar alla 28 KONE pensionärer välkomna till KONEs nya lokaler i  Årsta i södra Stockholm.

Från KONE är det Olle Ström och Pierre Jansson som börjar med att presentera sig själva för att sedan gå över till att presenter KONE Skandinavien och dess organisation med nye VD Knut Horn i spetsen.

Olle berättade att han jobbar nu som Field Support Cheif för KONE Skandinavien och han började på KONE 1984. Olle har i dag jobbar 35 år hos KONE.

Pierre berättade att hans hisskarriär startade hos Ekmans Hiss bl.a. som regionchef fram till 2011 då har började på KONE. Idag jobbar Pierre som Försäljningschef för service och Modernisering.

Vidare presenterar Olle och Pierre den nya KONE DX som kommer att ge nya upplevelser när det gäller att åkan hiss. Man kommer att kunna styra hissen med appar i sin  smartphone, välja sin egen musik i hissen och helt nytt material i hisskorgen.

Vi informerades om 24/7 Connect som är en tilläggstjänst där hissen är uppkopplad 24 timman/dygn och 7 dagar i veckan. Detta innebär att KONE servicemontör få information om eventuell avvikelser innan ett driftstopp uppkommer.

Olle gav oss sedan lite information om ett  nytt styrsystem, KCE (KONE Control Elevator) som kommer att ersätta LCE och att det nu pågår utbildning för alla tekniker i hela landet. Också att KONE NMX maskinen som funnits ett tag, nu också är anpassad för maskinrumsmontage.

Höstträffen avslutades med en lunch på restaurang Burspråket och efter lunchen fick vi en titt i KONEs nya, mycket fina lagerlokaler i Årsta

KONE Pensionärsklubb vill tacka Olle och Pierre för en mycket trevlig träff med mycket informativ information.