STYRELSEMÖTE 2021-06-17

Hej

Den 17 juni var vi ett glatt fullvaccinerat gäng ”gubbar” som samlats på Ärvinge kontoret för att avsluta verksamhetsåret 2020. Förutom styrelsen deltog även våra revisorer Ulf Sterner samt Sven Persson.

Även om vi är en ideell förening har vi krav på oss från myndigheterna och banken om årsredovisning och deklarationer.

Den övergripande frågan som fanns på dagordningen var: Hur får vi igång verksamheten igen och när kan vi ha vårt framflyttade tioårsjubileum.

Beträffande tioårs firandet  diskuterades att ev skjuta fram det ytterligare ett år beroende på  hur Östersjörederierna kommer igång med kryssningstrafiken. En ev. kryssning i nov/ dec. låter inte lockande. Sven H jobbar på med att hitta ett utflyktsmål i mälardalen för en endagars träff under förhösten, för De som har möjlighet att delta. Mer om detta senare .

En minst lika viktig fråga som stöttes och blöttes var hur fångar vi upp nyblivna pensionärer och får dessa att ansluta sig till klubben. Här känner vi i styrelsen att vi behöver hjälp av Er på fältet som fortsatt är verksamma i arbetslivet. Det har blivit ett stort åldersglapp mellan oss i styrelsen ( de flesta närmar sig de 80 och De vi vill fånga upp är runt 65). Använd om möjligt vår hemsida för att etablera kontakt .

Mötet avslutades med en gemensam lunch på närliggande restaurang.

Vi i styrelsen önska alla våra medlemmar och övriga följare en trevlig sommar och ett kommande corona fritt år.

Vid pennan Hasse E

Hej alla KONE Pensionärer.

Även om verksamheten går på sparlåga försöker vi hålla liv i klubben, och med tanke på att vaccinationerna har kommit i gång, ser vi ljust på att kunna få till någon form av träff till hösten. Vi har några bollar i luften.

Normalt brukar vi sända ett brev om medlemsavgiften för året. Men i år gör vi ett försök med att göra ett upprop via vår hemsida.  Avgiften är som tidigare 100,00 kr/år och insätts på bankgiro 636-3626. Glöm inte att ange Ert namn på inbetalningen så att vi kan registrera Er. Vi kommer senare under året att sända påminnelser till De som inte uppmärksammat uppropet.

Med vänlig hälsning och en önskan om att vi snart är tillbaka till normala förhållande.

Styrelsen genom Hasse E

ALLA KONES RULLTRAPPOR ÄR GODKÄNDA AV BYGGVARUBEDÖMNINGEN

travelmaster110

När Transit Master 120™ i höstas lades till i KONEs lista över rulltrappor med godkännande av Byggvarubedömningen så är samtliga av bolagets rulltrappor på den svenska marknaden godkända. KONE har också fått förnyade bedömningar av rulltrapporna Travel Master™ 110 och Transit Master 140™ som var de första rulltrapporna i branschen att få godkännande från Byggvarubedömningen.

PRESSMEDDELANDE PUBLICERAT 01-26-2021

Byggvarubedömningen (BVB) är en icke-vinstdrivande ekonomisk förening där Sveriges fastighetsägare och byggentreprenörer samlas för att aktivt arbeta tillsammans med syftet att främja användningen av hållbara byggmaterial. Föreningen genomför miljöbedömningar baserade på kemikalieinnehåll och livscykelaspekter samt främjar produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö med framför allt höga krav på redovisningen av materialen.

Miljöbedömningen är en viktig vägvisare för byggare och andra slutanvändare, som lättare vill förstå vilka ämnen som byggs in i deras hus och bidra till en mer hållbar framtid.

– Vi är mycket stolta över vårt hållbarhetsarbete och BVB-godkännandena är ett bevis på att vi inte bara pratar utan vi arbetar seriöst med hållbarhet inom KONE. Att reducera påverkan på miljön under hela livslängden för våra produkter och tjänster är ett av KONEs strategiska mål. Innovativa och miljöeffektiva lösningar samt nära samarbete med leverantörer och kunder är centrala för att lyckas, säger Kurt Horn, vd KONE Skandinavien.

Läs mer om Byggvarubedömningen

Läs mer om KONEs hållbarhetsarbete

KONE vinner order på 50 hissar i Kina

KONE Corporation, press release, December 22, 2020

KONE Corporation, världsledande inom hiss- och rulltrappsindustrin, har vunnit en order om att leverera 50 hissar till GDH City, en ny utveckling för blandad användning i Shenzhen, i provinsen Guangdong i sydöstra Kina

Shenzhen, även känd som ”Silicon Valley of China”, är ett pulserande globalt teknologinav och är också staden med de flest färdigbyggda skyskraporna på över 200 meter i höjd.

GDH City kommer att bestå av affärslägenheter, två kontorstorn på 180 och 303 meter samt kommersiella utrymmen, inklusive ett 100 000 kvadratmeter upplevelsecenter.

Kombinationen av affärer, handel, bostäder, kultur och naturliga omgivningar förväntas utvecklingen ge en ny typ av kundupplevelse till Shenzhen centrum.

KONE levererar 46 KONE MiniSpace ™ -hissar och fyra KONE MiniSpace ™ DoubleDeck-hissar för projektet. Dessutom kommer byggnaderna att vara utrustade med KONE Destination Control System för att minska väntetiden och restiderna samt KONE E-link ™ övervakningssystem, som kan hålla reda på prestanda för all utrustning i realtid från en enda plats.

Kontraktet innehåller också två års standardunderhåll. ”Shenzhen är en av de mest populära städerna i sydöstra Kina, mest känd för affärs- och familjevänlig shopping och underhållning.

Det är ett stort nöje att väljas leverantör för detta projekt och vi ser fram emot att hjälpa våra kunder att skapa det bästa flödet för, hyresgäster och besökare vid deras flaggskeppsutveckling, ”säger William B. Johnson, Executive Vice President, KONE Greater China.

Projektet beräknas vara klart 2023 och utvecklas av Guangdong Land Holdings Ltd. KONE bokade ordern under andra kvartalet 2020.

God Jul o Gott nytt år

Vi i klubbstyrelsen vill till Er i KONEs pensionärsklubb, till Er alla som följer oss på vår hemsida och till Er i ledningen på KONE som stöder vår verksamhet, rikta ett stort tack för det gångna året och önskar alla en riktigt God Jul 2020 och ett Gott Nytt 2021.

 KONE-pensionärsklubb/Styrelse

I riskgrupp vi alla oss befinna, man som kvinna. Att vi med hissar knoga och gjort det jä—vligt noga. Spelar alls ingen roll, när covid 19 hänger över oss som ett troll. Anders Tegnell oss lett likt Betlehems stjärna. En frälsare kommer oss att värna, Vaccinet är det rätta spåret, så låt oss glömma detta året. Med avstånd till varandra, kan ingen klandra. Om vi tar en sup eller två, för att fira att nu är det snart ett nytt år. / Hasse E

Årets jullåt: Låt mig få tända ett ljus

VINNARNA I SWEDEN GREEN BUILDING AWARDS

FYRA AV VINNARNA I SWEDEN GREEN BUILDING AWARDS ANVÄNDER LÖSNINGAR FRÅN KONE

Sustainability green leaf

Till KONE pressmeddelande

KONE levererar framtidens hissar och rulltrappor till fyra av vinnarna i Sweden Green Building Councils tävling Sweden Green Building Awards. Företaget har varit ansvariga för utbyte av hissar i Sergelhuset i Stockholm samt för att installera helt nya lösningar i Masthuggskajen i Göteborg, nya tunnelbanan till Barkarby i Stockholm och Foajén i Malmö.

Sweden Green Building Awards är ett årligt pris som ges till de bästa exemplen på hållbart samhällsbyggande i Sverige. I årets tävling har KONE varit involverade i fyra vinnande projekt. Sergelhuset i centrala Stockholm vann priset Årets LEED-byggnad/projekt. I det projektet har KONE bytt ut ett 20-tal gamla hissar till nya energieffektiva MonoSpace-lösningar. Till vinnaren av priset Årets Citylab-projekt, Masthuggskajen i Göteborg, ska KONE leverera flertalet energieffektiva och hållbara People Flow-lösningar. Den blåa tunnelbanelinjen till Barkarby vann Årets utmärkelse i hållbar infrastruktur och till det projektet ska KONE leverera totalt 20 rulltrappor. Till årets BREEAM-byggnad, Foajén i Malmö, har KONE levererat och installerat MonoSpace-hissar.

– För oss på KONE är det både roligt och viktigt att vara involverade i projekt som vinner priser för sitt hållbarhetsarbete. Vi är verksamma i en bransch och sektor som gör stora framgångar i att bygga mer hållbart. För KONE innebär miljöansvar att förse våra kunder med innovativa och miljöeffektiva lösningar, i kombination med att minska vår verksamhets miljöpåverkan, kommenterar Rasmus Anjert, affärsområdeschef för Nya utrustningar, KONE Skandinavien.

Läs mer om vinnarna i Sweden Green Building Awards här>>

KONE utrustar Pekings tunnelbanelinje 12 i Kina

KONE Corporation, press release, December 15, 2020

KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappsindustrin, kommer att leverera totalt 297 rulltrappor för paket ett och tre av den nya tunnelbanelinjen 12 i Peking, Kinas huvudstad.

Tunnelbanelinje 12 kommer att vara 29,3 kilometer lång och ha 21 stationer, och den kommer att gå väster till öster från Sijiqing-stationen i Haidian-området till Guanzhuangluxikou-stationen i Chaoyang-området och passerar genom fyra huvuddistrikt i Peking.

Det kommer att gå helt under jord och 15 av stationerna kommer att ansluta till andra linjer. Med sina nuvarande 23 linjer och cirka 700 kilometer i total längd är Beijing Subway det längsta och mest trafikerade tunnelbanesystemet i världen.

Den nya linjen kommer att medföra en välkommen ökning av Pekings järnvägskapacitet, vilket kommer att hjälpa till att lindra trafikpressen i stadens centrum.

KONE kommer att utrusta stationerna från Sijiqing till Jimenqiao med 171 KONE TransitMaster ™ 140 rulltrappor och stationerna från Sanyuanqiao till Guanzhuangluxikou med 126 KONE TransitMaster ™ 140 rulltrappor.

”Vi ser fram emot att göra passagerarnas resor smidigare, säkrare och lättare med det här omfattande underjordiska projektet. Den nya linjen kommer att spänna över staden och vi är mycket glada över att ha förtroendet att ta med våra lösningar och erfarenheter till detta betydande projekt”, säger William B Johnson, Executive Vice President, KONE Greater China.

Projektet beräknas vara klart i slutet av 2021 och huvudarkitekten är China Railway Electrification Survey Design & Research Institute Co., Ltd. KONE bokade ordern under andra kvartalet 2020.

De byggs i Farsta/Sköndal och KONE är där

Ett höghus på 18 våningar i södra Stockholm med studentbostäder etablerar ett landmärke som ger området identitet. Bebyggelsen ska utformas för att ta tillvara läget på höjden och möjliggöra utblickar mot Drevviken. För att skapa ytterligare boendekvaliteter ges området en grön karaktär med en kvarterspark centralt i området, gröna stråk och sparad natur mellan husen i kantzonerna.

KONE-pensionärerna fick en möjlighet att besöka anläggningen där KONE har ett pågående montage av en NMX11, 1,6m/sek, HDN Drivsystem, KCE Styrsystem och ADM automatdörrar. Hissen kommer att ha 18 stannplan.

Vi fick en exklusiv intervju med Stefan Sandberg som har hissbygge i ryggmärgen sedan 10 års ålder där han fick vara med sin pappa Bosse Sandberg som arbetade på KONE i 47 år. Bosse som var en glad och positiv kollega och arbetskamrat gick bort 2018 i en ålder av 64 år.

Stefan började på KONE år 2000 och är i dag 37år och jobbar som ledande montör för flera byggen i Stockholm och Södertälje.

Här berättar Stefan om den speciella byggtekniken ”Stage installation” eller etappmontage vilket betyder att man bygger hissen i etapper och sätter upp ett ”crash deck” som tak i hisschaktet mot väder och vind som efterhand lyfts högre upp allteftersom huset byggs högre.

Idag har hissen 9 stannplan och används som bygghiss. Senare när huset är byggt till sina 18 våningar kommer Stefan att flytta upp hissmaskin till 18:de våningen och förhoppningsvis kommer KONE-pensionärerna få ta del av färdigställande av hissen.

Fortsättning följer/KONE- pensionärerna / Håkan

För större bild, klicka på bilden

KONE LEVERERAR HISSAR TILL HOTELL DRAKEN I GÖTEBORG

Hotell Draken

KONE LEVERERAR HISSAR TILL HOTELL DRAKEN I GÖTEBORG

Länk till KONE pressmeddelande publicerat 10-15-2020

År 2023 öppnar Clarion Hotel dörrarna till sitt nya hotell bredvid den ikoniska biografen Draken i Göteborg. I den 34 våningar höga byggnaden kommer det rymmas hela 474 hotellrum, restauranger, konferenslokaler och träningsmöjligheter – allt med fantastisk utsikt över staden och hamninloppet. KONE har tagit hem en order gällande leverans och installation av 14 hissar till Hotell Draken.

KONE har fått det prestigefulla uppdraget att leverera och installera 14 hissar som förbinder de 34 våningsplanen. Beställare är K21 som är ansvarig byggare av Hotell Draken.

– Visionen är att skapa ett storslaget hotell- och eventpalats och det kräver innovativa lösningar. För oss är det viktigt med en trygg partner som levererar moderna och högkvalitativa produkter. KONE har lång erfarenhet inom området och har tidigare levererat lösningar till andra stora projekt, säger Magnus Fhager, Projektchef hos K21.

Hotellet kommer att utrustas med bland annat tio KONE Mini Space hissar som säkerställer ett smidigt personflöde mellan byggnadens våningsplan i en hastighet av upp till 5 meter per sekund.

– Vi är glada och stolta över att vara en del i att utveckla personflödet i detta nya landmärke som byggs i en expansiv del av Göteborg och skapar en del av den nya centrala stadsbilden. Partnerskapet med K21 innebär för oss att vi får vara en del i ännu ett prestigeprojekt, säger Fredrik Hellström, Regionchef Syd/Väst på KONE.

Hotellet är beläget strax vid Järntorget i centrala Göteborg där 1200 bostäder och upp till 6 000 arbetsplatser ska byggas under de kommande åren. Nästan hälften av de nybyggda ytorna kommer att bestå av butiker, restauranger, kontor och lokaler för kultur och liknande verksamheter. Höjden på över 100 meter kommer att ge en imponerande utsikt över staden och hamninloppet.

Hotell Draken får totalt 474 hotellrum och 18 konferenslokaler. Arkitekt är Erséus Arkitekter och Balder är fastighetsägare.