En bal på slottet

I september 2001 ordnade KONE Stockholmsregion + HK århundrades personalfest för montörer och tjänstemän. I all ovetskap, annat än att vi skulle åka buss till, för oss okänt mål för övernattning och personalfest. 

Under våren fick vi alla ett informationsbrev där det stod att vi skulle ta finskorna med och så fick vi fylla i ett frågeformulär med 20 frågor där längd, midjemått, golfhandikapp, senaste resmålet, favoritfärg m.m. skulle uppges. Tror ni att vi undrade….

När väl resdagen var inne och efter ca 1,5 timmes bussresa fick vi klart för oss att vi hade kommit till Sundbyholms slott som ligger i Södermanland, en mil norr om Eskilstuna.

Där blev vi inslussade till hotellets konferensrum där vår dåvarande personalchef hälsade oss välkomna och började visa diagram på KONEs dåvarande resultat, varpå alla funderade på vad är nu detta för fest…? Men det tog inte många minuter förrän en glad speleman iklädd 1700-tals mundering kommer in och avbryter hela presentationen och berättar att vi istället skulle gå till garderoben och uppge våra namn. Därav frågeformuläret. Vi fick då maskeradkostymer á la 1700-tal och hänvisades till våra rum för att där klä om, för att sedan mötas för en gemensam promenad till slottets huvudbyggnad. Alla imponerande stiliga och granna – i allt från prästkappa, balklänningar till soldater med värja!

Detta var av alla en riktigt uppskattad personalfest som vi som var med aldrig kommer att glömma. Tack till våra sköna damer som arrangerade detta! 

Bläddra med piltangenter, klicka på bilden för större bild

Sundbyholms slott 2001
Sundbyholms slott 2001
« 1 av 18 »