Besök på KONE fabriken i Hyvinge 2016

KONE Pensionärsklubbs resa till Hyvinge 2016

Jaakko !

Ja nu är vi hemma igen efter en fantastiskt trevlig resa till Finland och till Hyvinge.

När vi kom till Helsingfors stod där en stor och en mindre buss och väntade på oss.

Det kändes mycket välkomnande.

Sedan gick färden den välbekanta vägen upp till Hyvinge, som man åkt så många gånger, men som det nu var så länge sedan man åkte.

Framme vid den välbekanta fabriken, som nu fått ny infart, ny ingång och entré mötte Juha Rantamäki och hälsade oss välkomna.

Inne i entrén väntade också våra gamla vänner Karl-Göran Karlsson, Tor-Erik Sandelin och Kari Malmström.

Juha Rantamäki gav oss en intressant information vad vi kommer att se i fabriken och hur  marknaden ser ut idag för vårt KONE.

Efter detta var det dags för fabriksturen. Lokalerna känner man igen, men innehållet i fabriken var helt nytt för oss.

Nu var det i princip en maskin med en operatör och en lagerplats per tillverkningsdel där det tidigare var många maskiner med minst en gubbe vid varje maskin.

Det mest imponerande var givetvis den maskin med robotar som producerar MX maskiner och som kan leverera en maskin var fjärde minut och maximalt 20 000 maskiner per år.

Efter att vi gått igenom fabriken gick vi till kantinen där en god lunch väntade. Det var skönt att sitta efter promenaden och alla var hungriga och fulla av intryck viket gav hög stämning i lokalen.

Efter lunch och kaffe var det visning av nyheter i Showroom, bla annat de nya lätta linorna.

Klockan går fort när man har så här trevligt och nu var det dags att ta plats i bussarna för tillbakafärd till Helsingfors.

Till båten anlände 57 stycken mycket nöjda KONE pensionärer.

Vi ber alla som var med på resan att få tacka Dig Jaakko dels för att Du föreslog denna resa och att Du sedan såg till att hjälpa oss ekonomiskt så att vi kunde genomföra den.

Denna resa kommer vi alla att minnas resten av livet!

Ett STORT TACK Jaakko!

KONE pensionärsklubb.                  

 Som lite kuriosa gjorde vi ett överslag på hur många år vi 57 som var med på resan hade arbetat på KONE. Vi kom fram till lite drygt 2000 år, Dvs till vår tidräknings början!KONE