KONE utrustar Pekings tunnelbana i Kina

KONE kommer att leverera 143 rulltrappor och 61 hissar till Pekings nya Metro Line 17 i Kina. När den är klar kommer linjen att hjälpa till att lindra trängsel längs världens längsta och mest trafikerade tunnelbanesystem.

KONE Corporation, press release, May 28, 2020

Den 49,7 kilometer långa tunnelbanelinjen 17 kommer att transportera passagerare med en hastighet på upp till 100 kilometer per timme mellan Beijing Future Science Park i Changping och den sydöstra delen av staden i Yizhuang. KONE kommer att utrusta alla de 21 nya stationer med 61 KONE MonoSpace®-hissar. Dessutom kommer KONE att leverera 143 KONE TransitMaster ™ 140 rulltrappor till åtta stationer från Panjiayuan Market West station till Yizhuang South station. Tunnelbanelinje 17 kommer att köra helt under jord och 10 av hållplatserna kommer att anslutas till andra tunnelbanelinjer. ”Vi är stolta över att kunna erbjuda våra lösningar på detta omfattande underjordiska projekt och fortsätta att förbättra flödet av stadsliv i landets huvudstad,” sa William B. Johnson, verkställande direktör, KONE Greater China.

Projektet beräknas vara klart i slutet av 2022, och huvudarkitekten är China Railway Electrification Survey Design & Research Institute.

KONE bokade ordern under det fjärde kvartalet 2019