KONE utrustar Pekings tunnelbanelinje 12 i Kina

KONE Corporation, press release, December 15, 2020

KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappsindustrin, kommer att leverera totalt 297 rulltrappor för paket ett och tre av den nya tunnelbanelinjen 12 i Peking, Kinas huvudstad.

Tunnelbanelinje 12 kommer att vara 29,3 kilometer lång och ha 21 stationer, och den kommer att gå väster till öster från Sijiqing-stationen i Haidian-området till Guanzhuangluxikou-stationen i Chaoyang-området och passerar genom fyra huvuddistrikt i Peking.

Det kommer att gå helt under jord och 15 av stationerna kommer att ansluta till andra linjer. Med sina nuvarande 23 linjer och cirka 700 kilometer i total längd är Beijing Subway det längsta och mest trafikerade tunnelbanesystemet i världen.

Den nya linjen kommer att medföra en välkommen ökning av Pekings järnvägskapacitet, vilket kommer att hjälpa till att lindra trafikpressen i stadens centrum.

KONE kommer att utrusta stationerna från Sijiqing till Jimenqiao med 171 KONE TransitMaster ™ 140 rulltrappor och stationerna från Sanyuanqiao till Guanzhuangluxikou med 126 KONE TransitMaster ™ 140 rulltrappor.

”Vi ser fram emot att göra passagerarnas resor smidigare, säkrare och lättare med det här omfattande underjordiska projektet. Den nya linjen kommer att spänna över staden och vi är mycket glada över att ha förtroendet att ta med våra lösningar och erfarenheter till detta betydande projekt”, säger William B Johnson, Executive Vice President, KONE Greater China.

Projektet beräknas vara klart i slutet av 2021 och huvudarkitekten är China Railway Electrification Survey Design & Research Institute Co., Ltd. KONE bokade ordern under andra kvartalet 2020.