KONE utrustar den högsta byggnaden i Afrika, Iconic Tower, i Egyptens nya administrativa huvudstad


KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappindustrin, har vunnit en order om att leverera och installera 60 skräddarsydda hissar och rulltrappor för en byggnad som kallas Iconic Tower.

Tornet ligger i Egyptens nya administrativa huvudstad och ska bli den högsta byggnaden på hela den afrikanska kontinenten. Egyptens nya administrativa och finansiella huvudstad är under uppbyggnad strax utanför Kairo och designas med smart teknik som fokus.

När byggnaden står färdig kommer den att tillgodose över 6 miljoner människor. Iconic Tower kommer att ligga i stadens centrala affärsdistrikt (CBD), som planeras omfatta totalt 20 skyskrapor. Tornet på 80 våningar kommer att stiga till en höjd av 385 meter, inklusive kontor, hotell och bostäder.

Huvudentreprenören för byggnaden – och flera andra projekt i den nya huvudstaden – är China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), en av världens ledande byggrupper.

KONEs leverans inkluderar 36 KONE MiniSpace ™ -hissar, 13 KONE MonoSpace® -hissar, sju KONE TranSys ™ -frakthissar och fyra KONE TransitMaster ™ 120 -rulltrappor, alla med finish som är speciellt utformade för denna byggnad. Dessutom hjälper KONEs destinationskontrollsystem att minska väntetider och restider, och KONE E-Link ™ -tjänsten möjliggör övervakning av utrustningens prestanda i realtid, från en övervakningscentral.

Kontraktet omfattar även underhållstjänster.

Iconic Tower kommer att bli ett viktigt landmärke, inte bara i den nya administrativa huvudstaden, utan i Egypten och Afrika. Vi är verkligen hedrade över att kunna tillhandahålla vår höghöjdsexpertis och våra flödeslösningar för denna utveckling och tillsammans med våra kunder hjälpa staden att sätta nya standarder för smarta och hållbara byggnader, säger Thomas Hinnerskov, Executive Vice President för KONE South Europe, Middle Öst och Afrika.

Byggnaden förväntas stå klar i februari 2023 och den utvecklas av New Urban Communities Authority. Huvudarkitekten är Dar Al-Handasah.