KONE vinner order för att utrusta kontoret ”Commerz III i Mumbai

KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappindustrin, har vunnit en order om att leverera en serie People Flow®-lösningar, inklusive 53 skräddarsydda KONE-hissar, för nya ”Commerz III”, en förstklassig kommersiell byggnad som utvecklats av Oberoi Realty Limited i Mumbai.

Den 50 våningar höga skyskrapan är utformad för att skapa en högklassig arbetsmiljö och den är inställd på att uppnå LEED-grön byggcertifiering. Byggnaden kommer att ligga på International Business Park-området i Oberoi Garden City, som också omfattar Commerz (byggnad för blandad användning) och Commerz II (LEED-certifierat) kommersiellt projekt.

KONEs order omfattar 42 KONE Minispace® och 11 KONE Monospace® -hissar, med en lyfthöjd  på 223 meter och en maxhastighet på 6 m/s, alla med anpassade finish för att ytterligare förbättra åk-komforten och säkerheten. Hissarna kommer att vara utrustade med KONE Destination Control System med passersystem för att möjliggöra smidigt personflöde, undvika trängsel och minska väntetider och restider.

Dessutom innehåller kontraktet KONE E-Link ™ -tjänst som möjliggör övervakning av utrustningens prestanda i realtid, från en övervakningscentral. ”Vi är stolta över att våra innovativa lösningar för personflöde och andra meriter har hjälpt oss att vinna denna order. Vi kunde möta och i vissa fall överträffa kraven för några högprofilerade långsiktiga hyresgäster.

Commerz III-projektet har en spännande utveckling och kommer att tillgodose över 13 000 människor varje dag ”, säger Samer Halabi, Executive Vice President för KONE Asia Pacific. Projektet beräknas vara klart i slutet av 2022. Huvudentreprenören är Capacite Infra och huvudarkitekten är Woods Bagot. KONE bokade ordern första kvartalet 2021.