KONE utrustar det 95 våningar höga Pandatornet i Chengdu i västra Kina

aa47722eaa83ed48_800x800ar.jpg

KONE Corporation, press release, April 9, 2024

KONE har tagit en order för att leverera en serie lösningar för personflöde till det nya 489 meter höga Panda Tower (officiellt Chengdu Tianfu Supertall) i Chengdu, västra Kina. Den ikoniska byggnaden är 95 våningar hög och kommer att erbjuda kontors-, hotell- och butikslokaler.

När det beräknas stå klart 2027 kommer Panda Tower att bli Chengdus högsta. När det gäller sin struktur liknar höghuset ett snötäckt berg som smälter in i sin naturliga miljö. Med en inomhusdamm och andra trädgårdsfunktioner i hela komplexet har dess arkitektoniska design ett hållbart tillvägagångssätt.

”KONE har haft privilegiet att bidra till många superhöga byggprojekt och format ikoniska stadssilhuetter i och utanför Kina”, säger Joe Bao, KONEs Executive Vice President för Greater China. ”Jag är övertygad om vår förmåga att också säkerställa en öppen åtkomst genom Chengdus Panda Tower och är glad över att KONE förbättrar passagerarupplevelsen i en kompakt superhög byggnad som utmanar arkitektoniska normer och imponerar med både skala och miljöförmåga.”

Ordern omfattar installation av 24 KONE MiniSpace-hissar™ och 5 KONE MonoSpace-hissar®. Ett tvåårigt standardunderhållsavtal ingår, KONE UltraRope®, KONE E-Link-systemet™ och KONE 24/7 Connected Services för att säkerställa smidig drift i hela byggnaden.

Huvudentreprenör är Zhonghai Jialong Chengdu Real Estate Development Co., Ltd och huvudentreprenör är China Construction Eighth Engineering Bureau Co., Ltd. Det arkitektoniska arbetet utförs av China Southwest Architectural Design and Research Institute Co., Ltd.

KONE bokade ordern under Q4 2023