Lärlingsmöte på KONE

Vid ett möte i september 2019 med KONEs pensionärsklubb, KONEs förre VD Jakko Kaivonen och nuvarande VD Kurt Horn fick vi frågan om vi KONE Pensionärer kunde komma och besöka KONEs lärningsgrupp för att där berätta om utvecklingsmöjligheter inom KONE och hur vi själva har utvecklats i företaget och om våra olika karriärer.

Sagt och gjort, efter inbjudan från L&D manager Styrbjörn Andrén åkte Hasse Eriksson, Svenne Haglund jag själv Håkan Wendel till KONEs huvudkontor i Ärvinge den 24/10 2019 där vi fick träffa13 st blivande hissmontörer.

I dag stod det schemaläsning och el-lära på schemat med 1 timmes uppehåll för Svennes och Hasses berättelser om deras liv i hissbranschen. Själv var jag med som reporter för KONE pensionärernas hemsida och tog några bilder. Och fick samtidigt träffa KONEs lärare Micke Lindblom, Nicklas Norling och Andreas Klujber som alla jobbar med utbildning och teknisk support. Alla tre jobbar som ett team när det gäller lärlingsutbildningen med teori och praktik i KONEs utbildningslokal i Ärvinge.

Läs här Hasses och Svennes berättelser om deras fantastiska karriärer och utveckling på KONE vid lärlingsmötet

Efter 1 timmes presentation tackade Svenne och Hasse för visat intresse och önskar alla lycka till med hissutbildningen och som hissmontörer i framtiden. Besöket i Ärvinge avslutades med en lunch på en närliggande restaurang tillsammans med Styrbjörn Andrén och de tre lärarna.