Klubben beklagar

Det är med stor sorg vi har mottagit meddelandet att vår kamrat och kollega Göran Eriksson gick bort tisdagen den 28 januari 2020.

Göran har jobbat med hissar i 54 år med början på Asea Graham och sedan KONE.

 Jag minns Göran som en mycket glad, positiv, och hjälpsam, arbetskamrat och kollega. Vi jobbade mycket tillsammans under mina år på KONE. Det började på 80-talen med åtskilliga resor till Finland och till KONE Training Center för att vi där skulle lära oss allt om KONEs alla nya styrsystem, drivsystem och komponenter för att sedan suportra och utbilda våra kollegor.

Göran var med i det team som startade TCC, det första Technical Call Center i Sverige 2002 där vi skulle serva våra kollegor med teknisk support i Sverige, Norge, Danmark och Island som då kallades för KONE Scandinavia (KONE SCA) . Göran älskade sina hissar och sitt jobb med teknisk support, utbildning och att få delge sina kollegor och arbetskamrater med hiss-teknisk information från sin stora och mångåriga erfarenhet av hisstekniskt kunnande.

Göran jobbade kvar på KONE in i det sista med teknisk support på nuvarande KONE Technical Help Desk.

Sista gången jag träffade Göran var i Göteborg i juni 2017. Vi träffades på Gothia Tower och åt en räkmacka och pratade gamla minnen. Göran visade sin tatuering på höger arm som avbildade en hastighetsregulator modell äldre och med texten Graham Brothers. (Bilderna på Göran är från den träffen 2017).

Att han älskade att jobba med hissar på KONE det visar inte minst dödsannonsen som visar en KONE MonoSpace.

Göran blev 69 år och lämnar ett stort tomrum efter sig

KONE Pensionärsklubb / Håkan Wendel

Begravningsgudstjänsten äger rum fredagen den 14 februari kl. 13.00 i Jörlanda kyrka. Till Dödsannons