Årsmötesresan 2022

Efter två års väntan fick vi äntligen genomföra konepensionärernas 10-årsjubileum som skulle ha varit 2020 men på grund av pandemin har alla planerade träffar blivit inställda.

Silja Serenade

Men nu den 31 maj 2022 gick vi ombord på Silja Serenade för en kryssning till Helsingfors. Vi blev 44 st konepensionärer från Boden i Norrbotten till Borås i Västergötland och allt där emellan, det var montörer som började på Asea hisskola på mitten av 50-talet, många som börjat sin karriär som montörer och slutat som arbetsledare, säljare, distriktschef, personalchef, produktionschef, teknisk chef,  m.m m.m. En härlig skara konepensionärer som återförenas på denna Finlandskryssning..

Vi började vår resa med vårt årsmöte där vår ordförande Hasse Eriksson hälsade alla deltagare välkomna. På årsmötet avhandlades, enligt protokollets alla punkter som val av ordförande, sekreterare m.m. för mötet samt revisionsrapport av våra revisorer som också gav styrelsen ansvarsfrihet.

Håkan Wendel informerade om konepensionärernas hemsida, och om kommande projekt typ Citybanas rulltrappor, Kaknästornet och Katarinahuset m.m.

Sven Haglund visade detaljerade bilder och berättade hur bygget av Karlatornet i Göteborg går framåt.

Årsmötet avslutades, enligt tradition med ett par fräcka historier av Hasse och som inte kan berättas här.

Klockan 20.00 på tisdagskvällen blev det en trerätters middag bestående av en Krämig hummersoppa, Oxfilé och en Tiramisu som efterrätt till detta fick vi ett dryckespaket med vin och cognac.

Kvällen sedan bjöd på dans och musik och samkväm, där hiss-historier berättades i alla des former.

Dag 2 började med en gemensam frukostbuffé i båtens restaurang Grande Buffé.

Vår KONE-buss

Vi samlades sedan för en buss-sightseeing på två timmar i Helsingfors. En svensktalande trevlig men framför allt, en kunnig och underhållande guide.

Vi stannade till 10 minuter vid Sibeliusmonumentet, en skulptur och ett minnesmärke av skulptören Ella Hiltunen, tillägnat den finländske kompositören Jean Sibelius. Monumentet som fått formen av orgelpipor är svetsat i stål och består av över 600 rör.

Efter bussturen disponerade deltagarna Helsingfors på egen hand.

Vi lämnade Olympiahamnen och Helsingfors kl 17.00. 19.30 blev det en middagsbuffé med mycket god mat och vin.

Vi hade mycket trevligt och vi satt länge kvar vid middagsborden och pratade och tiden rann i väg så personalen på båten stängde av vinkranen och tände lamorna så vi skulle förstå att vi måste lämna restaurangen, övriga gäster hade lämnat restaurangen för länge sedan. Kvällen fortsatte med att vi träffades i många olika konstellationer för att dela våra minnen från KONE–tiden.

Dag 3 startades med en stor frukostbuffé och efter det var det bara att packa väskan, tacka varandra för en otroligt trevlig årsmötesresa. Båten kom tillbaka till Värtahamnen kl 10.00

Konepensionärernas styrelse tacka alla deltagare för en trevlig resa.