KONE kommer att utrusta fas 1 av tunnelbanelinje 10 i Zhengzhou, Kina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är b6e414ea91f51e7d_800x800ar.jpg

KONE Corporation, press release, June 30, 2022

KONE har vunnit en order på att leverera en People Flow®-lösning, inklusive 153 rulltrappor, 34 hissar och fyra horisontella rullband, för den första fasen av Metro 10-linjen i Zhengzhou, Kina.

Den första fasen av Zhangzhou-linjen startar från Zhengzhou West Railway Station och sträcker sig 21,6 km till Zhengzhou Railway Station. Hela linjen kommer att ha en total längd på 42 km bestående av 22 stationer. Denna tunnelbanelinje, som finns i Henan-provinsen, kommer att ha stor betydelse för stadsexpansionen, ytterligare optimera utformningen av det urbana funktionella utrymmena och förbättra tullebanenätet i Zhengzhous nya västra stad.

KONEs leverans inkluderar 7 KONE MiniSpace™-hissar, 27 KONE MonoSpace®-hissar, 153 KONE TransitMaster™-rulltrappor och fyra KONE TransitMaster™ horisontella rullband. I kontraktet ingår dessutom två års standardunderhåll.

”Vi är hedrade över att få fortsätta ge People Flow®-lösningar som vi har gjort i tidigare faser av byggandet av Zhengzhou-tunnelbanan.” säger William B. Johnson, KONEs verkställande vicepresident för Stor-Kina. ”Det nya transportnavet kommer att ha en viktig roll i stadsutvecklingen i regionen, vilket ger bekvämlighet och integration till transportnätverket.”

Tunnelbanelinjen utvecklas och kontrakteras av Zhengzhou Metro Group Co. Ltd. De ledande arkitekterna är Electrification Design Institute Branch of China Railway Sixth Survey och Design Institute Group Co. Ltd.

Projektet beräknas vara helt klart i slutet av 2022. KONE bokade ordern under fjärde kvartalet 2021