KONE moderniserar rulltrappor längs Liverpools pendeltågsnät

KONE Corporation, press release, March 26, 2024

b973bfd60780bc48_800x800ar.jpg

KONE har fått en order från Storbritanniens största ägare och förvaltare av järnvägsinfrastruktur, Network Rail, för att modernisera fjorton rulltrappor inom Merseyrail-nätverket i Liverpool. När den nya KONE-utrustningen är klar kommer den att förflytta människor till större stationer som Lime Street, Hamilton Square och James Street.

Merseyrail driver ett av de mest trafikerade tågsystemen utanför London och har varit proaktivt när det gäller att föra regionens järnvägsnät in i 2000-talet. Sedan 2023 kör en helt ny elektrisk och miljövänlig tågflotta på två av dess elektrifierade linjer, med pendlingskomfort och effektivitet.

”Vi är glada över att gå samman med både Merseyrail och Network Rail för att förbättra passagerarnas bekvämlighet under deras pendling i Liverpool och utanför”, säger Nicolas Alchal, Executive Vice President för KONE Europe. ”Med vår omfattande expertis inom modernisering av rulltrappor är vårt team väl förberett för att hantera detta komplexa moderniseringsprojekt och leverera helt nya KONE-rulltrappor på olika stationsvåningar – systematiskt och med få störningar.”

Ordern omfattar en fullständig modernisering av ersättningsrulltrapporna och ersätter fjorton 40–50 år gamla rulltrappor med energieffektiva KONE EcoMod™ 140-lösningar med en kapacitet att transportera upp till 7 300 passagerare per timme. Dessa kraftiga rulltrappor kommer att konstrueras och tillverkas för att uppfylla specifikationerna för Network Rail.

Infrastrukturprojektet kommer som en del av Liverpools bredare ansträngningar för att modernisera och växa regionen och ska slutföras under Q4 2026. Byggherre är Network Rail Infrastructure Limited och teknisk konsult är TÜV SUD Limited.

KONE bokade ordern under Q1 2024.