KONE utrustar studentbostäder med tre torn i London Docklands

KONE Corporation, press release, March 26, 2024

9ac229eab2e6a535_800x800ar.jpg

KONE har vunnit en order för att tillhandahålla en serie lösningar för personflöden till 2 Trafalgar Way i Tower Hamlets. Utvecklingen är en del av ett studentbostadskomplex med blandad användning i utkanten av affärsdistriktet Canary Wharf i London Docklands.

Detta nya samhällscentrerade utrymme är redo att bli det största passivhuset i Europa, vilket ger överlägsen komfort för de boende med minimal energiförbrukning för uppvärmning och kylning. Byggnadskomplexet kommer att bestå av tre torn som reser sig till 28, 36 och 48 våningar och förvandlar en sedan länge tom tomt till en levande stadsdel med himmelsträdgårdar, planterade terrasser och gröna tak.

”Vi är stolta över att kunna bidra till ett projekt som prioriterar både miljöansvar och invånarnas välbefinnande”, säger Nicolas Alchal, Executive Vice President för KONE Europe. ”Vårt engagemang för att förbättra boendekomforten stämmer perfekt överens med det studentledda boendets vision och skapar ett levande akademiskt nav i det nyligen anlagda Tower Hamlets-området.”

2 Trafalgar Way kommer att innehålla kommersiella kontors- och butikslokaler, lekplatser inomhus för barn och en drive-through-restaurang. Det kommer att finnas 1 672 studentbäddar och 80 bostadslägenheter, som är särskilt anpassade till behoven vid University College London (UCL).

KONE var tidigt involverad i designprocessen för 2 Trafalgar Way och kommer att installera sju JumpLift 200-hissar för förbättrad effektivitet i byggandet. Ordern omfattar även sex tillgänglighetsplattformar, fem CTU-hissar, fem KONE MiniSpace-hissar™, åtta KONE MonoSpace® 700-hissar och två KONE MonoSpace® 500-hissar. Alla hissar kommer att ha KONEs destinationskontrollsystem (DCS).

Hissupplevelsen i det studentledda boendet kommer att förstärkas av KONE Elevator Call, som gör det möjligt för passagerarna att anropa hissen med sin smartphone.

2 Trafalgar Way förväntas öppna för läsåret 2026/27. Byggherre är Urbanest UK Limited och huvudentreprenör är Midgard Limited. Den arkitektoniska designen gjordes av Apt.

KONE bokade ordern under Q3 2023.